home = huis en nog veel meer

 

Eind 2008 zijn we met onze oosterse katten van Den Haag naar Oudega verhuisd, een mooi huis in het watersportgebied van Friesland, bij de koop was het idee om een B&B in dit huis te beginnen omdat het anders veel te groot is, het was een familiehuis van een veearts en in1959 voor het laats grootschalig verbouwd, namen als apotheek, voorkamer, huiskamer, serre en orangerie komen van de oude tekeningen en gebruiken we nog steeds.

 

Na drie jaar arbeid is er van alles gerealiseerd zoals

B&B R&B oftewel Bed and Breakfast Rood en Blauw, dit klinkt wel goed.

Er zijn   twee kamers voor een of meerdere overnachtingen, de blauwe kamer met een 2 x 2 bed   en de rode kamer met een twijfelaar van 120 x 190, beide kamers hebben een vaste wastafel en er is een gedeelde badkamer voor de gasten.

Het ontbijt wordt in de huiskamer of met mooi weer buiten geserveerd, klaargemaakt in de mooie American Kitchen.

 

Op de eerste verdieping hebben wij ook nog een slaapkamer met aangrenzende badkamer en Theo heeft er zijn atelier.

 

De tweede verdieping is onze Kijkzolder, kijk uit het raam en zie het meer aan de ene kant en de oude pastorietuin met de boomgaard aan de andere zijde. Hier is een expositie van de schilderijen die Theo maakt en de mooie dinge van Inge, sieraden, tassen, handgeschilderde zijden sjaals maak ik op zolder, hier is mijn atelier.  Unieke cadeaus vind je hier onder textiel, sieraden en schilderijen. Bij fotografie een beeldverhaal van de omgeving en meer.

 

Het hele huis is ingericht met de verzamelingen van alles en nog wat,   welvaartskunst, opgeknapte stoelen, bijzondere kasten, vele plaatjes aan de wand, het is een huis met een eigen sfeer, een fijne sfeer.

 

Kom eens een dagje of meer chillen in Friesland, bel of e-mail voor meer informatie,

‘oant sjen’

 

Inge Sjollema of sjols
Theo Schotel

Breksdyk 45
8614 AX Oudega-W
0515 851372 of 06 21884238
sjols@home.nl